Орієнтовна контрольна робота для 9 класу
Варіант І
1.
Денатурація білків – це реакція руйнування структури:
а) первинної; б) вторинної, в)
третинної.
2.
Вкажіть серед наведених сполук естер:
а) C2H5 –
OH; б) СH3 – CH2 – CH – COOH,
в) СН3 – СООС2Н5; г) (С6Н10О5)n.
3. Поясніть значення вуглеводів у природі та
життєдіяльності людини.
4.
Амінокислоти – це речовини, у молекулах яких одночасно містяться функціональні
групи:
а) аміно- й гідроксильна; б) карбоксильна й гідроксильна.
в) аміно- й карбоксильна.
5. Нуклеїнові
кислоти – це:
а) природні полімери; б) штучні полімери,
в) мономери для синтезу білка.
6.
Напишіть рівняння утворення дипептиду з двох молекул серину (HOCH2 – CH(NH2) – COOH).
7. Обчисліть масу амінооцтової кислоти, яку можна одержати з хлороцтової
кислоти масою
Cl-CH2-COOH + NH3 = H2N-CH2-COOH + HCl
8.
Запишіть рівняння реакції за схемою:
Бутанол → бутанова кислота →
2-хлорбутанова кислота →
→ 2-амінобутанова кислота.
9.
Запишіть рівняння можливих реакцій:
А) етиловий спирт + натрій=
Б) етилен + вода =
В) метан + хлор =
Г) оцтова кислота + мідь =
Д) ацетилен + водень =
10.
Обчисліть масу гліцерину, яку можна добути при повному гідролізі 3,5 моль
триолеїну.
Немає коментарів:
Дописати коментар